Tweepersoons infrarood sauna

In mijn praktijk is er de mogelijkheid om gebruik te maken van de infrarood sauna. Infrarode straling komt overal om ons heen voor en is niet schadelijk. Iedereen zendt infrarood straling uit. Je kan infrarood straling niet zien, het is alleen waar te nemen als warmte. En die warmte is goed te gebruiken in sauna’s.

In tegenstelling tot traditionele sauna’s die een binnentemperatuur hebben van tenminste 80°C, hebben infrarood sauna's een binnentemperatuur van ongeveer 50°C.

In het dagelijks leven verzamelen zich allerlei schadelijke stoffen in je lichaam. Een infrarood sauna stimuleert de zweetklieren die er voor zorgen dat je huid ontgift wordt en stoffen als alcohol, nicotine en diverse zware metalen op een natuurlijke manier uit het lichaam verwijderd worden. Tevens verdrijft de infrarood straling vermoeidheid en vult je energieniveau weer aan. Je rust ook beter uit na een bezoekje aan de infrarood sauna. Doordat je lichaamswarmte wordt opgevoerd worden je bloedvaten wijder, wat de bloedcirculatie bevordert en een gunstig effect heeft op de werking van je organen. In andere woorden: er wordt weer energie in uw lichaam opgeslagen!

Tevens zorgt de infrarood sauna voor het verdrijven van stress en het geven van ontspanning. Door de sauna kan je beter ontspannen. Het maakt de spieren los en geeft het lichaam rust. Ook de slaap kan aanzienlijk verbeteren.

Regelmatig in de infrarood sauna maakt de huid mooi en zacht en laat je er jonger uitzien.
Het intense transpireren in de sauna zorgt dat diepliggende onzuiverheden en dode cellen worden verwijderd. Het laat je huid glanzend en perfect schoon achter. De toning en elasticiteit van je huid worden verbeterd. Ook bij acne, eczeem, psoriasis en dergelijke heeft de sauna zich al meermalen bewezen. De door de sauna opgewekte activiteit van je huid verbetert deze en gaat rimpelvorming tegen.

Naast de mensen die de cabine willen gebruiken voor ontspanning heeft ook de groep mensen die last heeft van spier- en gewrichtsklachten en bepaalde huidaandoeningen duidelijk voordeel van de infrarood warmte.